Красива Гардения

Гардения
За Гарденията:  Тя е красиво храстовидно растение което е вечнозелено. Предпочитана е за домашно отглеждане заради своите ароматни кремообразни цветове. Гарденията е много чувствителна към условията в които се отглежда.

Как да се грижим за гарденията: Нуждата на гарденията от светлина са поне 4 часа слунчева светлина дневно. Относно поливането тя предпочита да е постоянно влажна като веднъж месечно я поливайте с дестилирана вода. Ниските температури на отглеждане са за предпочитане, тъй като тя е студенолюбиво растение. Подходящата температура е между 16 и 18 градуса по целзий. Ако температурите са твърде високи за нея пъпките или листата опадват. Високата влажност на въздуха кара Гарденията да се чувства добре, така че е необходимо ежедневно да бъде пръскана по листава. Водата предпазва появата на вредители, предпочитащи суха среда. От март до септември подхранвайте почвата на Гарденията с течен тор с киселиност PH-5 на всеки 2 седмици. Ако желаете да подрежете цветето най-подходящият период за това е сред разтежа (от март до септември). За да вирее вашата Гардения добре, я поставете на източен или западен прозорец, тъй като тя се нуждае от много светлина.

Полезно: За да цъфти продължително Гарденията има нужда от постоянно отстраняване на прецъфтелите цветове на възела под цвета. През пролетта подрязвайте цветето. Гарденията обича кисела почва с киселиност от PH-5 до PH-6. Почвата трябва да е влажна, но не подгизнала. Честото пръскане радва гарденията. Не забравяйте и подхранването на почвата!


Comments are closed.

Posted by Цветен прашец
Dated: 3rd December 2010
Filled Under: Декоративноцъфтящи