Снимка на божур

Божур
За божура: Той е многогодишно тревисто растение. Неговите корени са къси грудковидни и вретеновидно надебелени. Стъблото на божура е между 50 и 90 сантиметра, като са гладки и без разклонения. Цветовете му са светло или тъмно червени, като се случва, макар и рядко те да бъдат розови. Месецът в който цъфти божурът е юни. Обикновено той се среща на места под 1 000 метра надморска височина, сред храсталаци, гори и каменисти местности.

Отглеждане на божур: Те трябва да бъдат засаждани надълбоко, като почвата трябва да е плодородна и богата на хумус. Почвата също така не трябва да изсъхва лесно лятно време. Преди да бъде посаден божура, почвата трябва да се обогати с градинска пръст или изгнила тор. Като споменахме тор, е хубаво тази тор да се прибавя всеки сезон около самото растение за да може корените на божура да получават влага чрез нея.

При засаждането е важно да се спазят разстоянията между отделните растения. Те трябва да бъдат между 65 и 95 сантиметра.

Когато вашият божур порасне, той се справя със сенчестите места, но на слънце той показва истинската си красота, тъй като цъфти с пълна сила.

Полезно: Дори и да забележите насекоми по божур не се притеснявайте – те могат за живеят в симбиоза, без да си пречат един на друг.


Comments are closed.

Posted by Цветен прашец
Dated: 4th December 2010
Filled Under: Божурови, Луковични