Красива азалия в двора

Азалия
Красивият храст Азалия може да се отглежда както в саксия, така и на открито. Нейната родина е Китай, Индия и Япония (цвете от Изтока както се казва : ) ). Азалията е от семейство боровинкови и периода му на цъфтене е декември и май.

За да расте вашата Азалия с пълна сила нейната саксия трябва да е поставена на източен или западен прозорец. През май можете да си позволите да изнесете цветето си в градината или на терасата. За хубави и големи цветове приберете растението в светло помещение при първи симптоми на хладно време. Когато е цъфтежния сезон идеалното място на което можете да поставите Азалията си е светло, леко хладно и без пряка слънчева светлина място. Като прецъфти е добре да се постави на хладно, ако имате възможност в градината. Лятото поливайте и наторявайте ежедневно вашата Азалия за да се развият пъпките и.

Поливането на цветето е важно. То трябва да е с престояла вода, за да няма хлор в нея, а ако има вар в нея, тя да се утаи на дъното на съда. Поливайте през ден и пръскайте листата всеки ден, като в горещите дни е препоръчително и по два пъти. Въпреки, че не обича да остава на сухо, прекалената влага и вреди. Пръскайте листата само докато има пъпки, тъй като по вече цъфналите цветове се появяват петна, ако бъдат напръскани.

Оптималната температура за отглеждането на азалия е 18-20 градуса. Цветето може да издържи и на хладен въздух около 15 градуса, но ако престои една вечер на хладно и на сутринта я пренесете в помещение в което е по-топло цветовете и се увреждат. Вечер би се радвала ако стои в банята, където въздухът е идеално влажен.

Почвата в която се отглежда е равни части от градинска почва и торф, каквато се използва за иглолистни дървета.


One Response to “Азалия (Рододендрон)”

  1. Автомобилна везна Says:

    merci за статията. Все намирам хубави статии в мрежата. Всичко най-добро с блога и късмет!

Posted by Цветен прашец
Dated: 11th December 2010
Filled Under: Боровинкови